Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aby urozmaicić trochę mięso drobiowe, przygotowuję je z różnymi dodatkami.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 142
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20747
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28160
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4418
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 142
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20747
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28160
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4418
Składniki
Suszone morele zalać na godzinę czerwonym winem. Po wyjęciu odsączyć i każdą przekroić wzdłuż na 3 paski. Filety rozciąć, ale nie końca-tak by utworzyć rodzaj kieszonki. Oprószyć przyprawami z każdej strony i odstawić na 1/2 godziny. W kieszonki włożyć plaster boczku, słupek sera i po 5 moreli wcześniej namoczonych w winie. Brzegi filetów delikatnie przyklepać i spiąć wykałaczkami. Zrumienić z dwóch stron na oleju. Przełożyć do głębokiej patelni, podlać winem , które nam zostało z moczonych moreli. Dusić pod przykryciem 20 minut. Następnie zdjąć pokrywkę i jeszcze chwilę trzymać na ogniu , by zredukować płyn. Podałam z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.