Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aby urozmaicić trochę mięso drobiowe, przygotowuję je z różnymi dodatkami.
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 670
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 40
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 74
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 670
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 40
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 74
Składniki
Suszone morele zalać na godzinę czerwonym winem. Po wyjęciu odsączyć i każdą przekroić wzdłuż na 3 paski. Filety rozciąć, ale nie końca-tak by utworzyć rodzaj kieszonki. Oprószyć przyprawami z każdej strony i odstawić na 1/2 godziny. W kieszonki włożyć plaster boczku, słupek sera i po 5 moreli wcześniej namoczonych w winie. Brzegi filetów delikatnie przyklepać i spiąć wykałaczkami. Zrumienić z dwóch stron na oleju. Przełożyć do głębokiej patelni, podlać winem , które nam zostało z moczonych moreli. Dusić pod przykryciem 20 minut. Następnie zdjąć pokrywkę i jeszcze chwilę trzymać na ogniu , by zredukować płyn. Podałam z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.