Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aby urozmaicić trochę mięso drobiowe, przygotowuję je z różnymi dodatkami.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 90
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 192
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 90
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 192
Składniki
Suszone morele zalać na godzinę czerwonym winem. Po wyjęciu odsączyć i każdą przekroić wzdłuż na 3 paski. Filety rozciąć, ale nie końca-tak by utworzyć rodzaj kieszonki. Oprószyć przyprawami z każdej strony i odstawić na 1/2 godziny. W kieszonki włożyć plaster boczku, słupek sera i po 5 moreli wcześniej namoczonych w winie. Brzegi filetów delikatnie przyklepać i spiąć wykałaczkami. Zrumienić z dwóch stron na oleju. Przełożyć do głębokiej patelni, podlać winem , które nam zostało z moczonych moreli. Dusić pod przykryciem 20 minut. Następnie zdjąć pokrywkę i jeszcze chwilę trzymać na ogniu , by zredukować płyn. Podałam z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.