Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filety z kurczaka nie muszą być nudne! Wystarczy dodać dwa składniki i odrazu mamy inny, wyjątkowy smaczny i prosty obiad dla całej rodziny. Drobiowe kotleciki zapiekane z pieczarkami i serem mozzarella będą wspaniałym daniem na niedzielny obiad.
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3293
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1297
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1818
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 598
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3293
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1297
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1818
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 598
Składniki
Cebulę drobno siekamy. Pieczarki myjemy i kroimy w plastry. Na roztopionym maśle szklimy cebulkę, dodajemy pieczarki, dusimy do odparowania wody. Filety z kurczaka rozbijamy, doprawiamy solą, pieprzem oraz czosnkiem granulowanym. Obtaczamy w mące, robełtanym jajku oraz bułce tartej. Na rozgrzanym maśle klarowanym smażymy filety na złoty kolor z jednej strony, obracamy, kładziemy pieczarki i posypujemy serem. Smażymy na złoty kolor pod przykryciem. Jako dodatek świetnie sprawdzą się ziemniaczki i kapustą czerwoną. Smacznego!