Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filety z kurczaka nie muszą być nudne! Wystarczy dodać dwa składniki i odrazu mamy inny, wyjątkowy smaczny i prosty obiad dla całej rodziny. Drobiowe kotleciki zapiekane z pieczarkami i serem mozzarella będą wspaniałym daniem na niedzielny obiad.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8012
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 290
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 692
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8012
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 290
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 692
Składniki
Cebulę drobno siekamy. Pieczarki myjemy i kroimy w plastry. Na roztopionym maśle szklimy cebulkę, dodajemy pieczarki, dusimy do odparowania wody. Filety z kurczaka rozbijamy, doprawiamy solą, pieprzem oraz czosnkiem granulowanym. Obtaczamy w mące, robełtanym jajku oraz bułce tartej. Na rozgrzanym maśle klarowanym smażymy filety na złoty kolor z jednej strony, obracamy, kładziemy pieczarki i posypujemy serem. Smażymy na złoty kolor pod przykryciem. Jako dodatek świetnie sprawdzą się ziemniaczki i kapustą czerwoną. Smacznego!