Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły ci się klasyczne panierowane kotlety z kurczaka? Świetną alternatywą może być przygotowanie filetów drobiowych w sosie koperkowym. Oprócz piersi z kurczaka będziesz potrzebować pęczku koperki oraz śmietanki 18 proc. Danie zaserwuj w towarzystwie gotowanych ziemniaków lub kremowego purée. Świetnie pasować będą tu warzywa przygotowane na parze, na przykład brokuły, marchewka, czy fasolka szparagowa. Filety drobiowe w sosie koperkowym możesz także podać z grillowanymi szparagami lub cukinią.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11890
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16222
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5173
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11890
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16222
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5173
Składniki
Filety z kurczaka podziel na cienkie plastry, obsyp je słodką papryką, solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej oliwę, posiekany czosnek i szalotkę, delikatnie go zarumień, następnie usmaż filety na złoty kolor.
Dodaj śmietanę, oraz odrobinę wody. Duś wszystko przez 15 minut. Pod koniec wsyp posiekany koperek. W razie potrzeby podlej całość odrobiną wody.