Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły ci się klasyczne panierowane kotlety z kurczaka? Świetną alternatywą może być przygotowanie filetów drobiowych w sosie koperkowym. Oprócz piersi z kurczaka będziesz potrzebować pęczku koperki oraz śmietanki 18 proc. Danie zaserwuj w towarzystwie gotowanych ziemniaków lub kremowego purée. Świetnie pasować będą tu warzywa przygotowane na parze, na przykład brokuły, marchewka, czy fasolka szparagowa. Filety drobiowe w sosie koperkowym możesz także podać z grillowanymi szparagami lub cukinią.
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 33
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 96
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4359
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 33
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 96
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4359
Składniki
Filety z kurczaka podziel na cienkie plastry, obsyp je słodką papryką, solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej oliwę, posiekany czosnek i szalotkę, delikatnie go zarumień, następnie usmaż filety na złoty kolor.
Dodaj śmietanę, oraz odrobinę wody. Duś wszystko przez 15 minut. Pod koniec wsyp posiekany koperek. W razie potrzeby podlej całość odrobiną wody.