Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły ci się klasyczne panierowane kotlety z kurczaka? Świetną alternatywą może być przygotowanie filetów drobiowych w sosie koperkowym. Oprócz piersi z kurczaka będziesz potrzebować pęczku koperki oraz śmietanki 18 proc. Danie zaserwuj w towarzystwie gotowanych ziemniaków lub kremowego purée. Świetnie pasować będą tu warzywa przygotowane na parze, na przykład brokuły, marchewka, czy fasolka szparagowa. Filety drobiowe w sosie koperkowym możesz także podać z grillowanymi szparagami lub cukinią.
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2553
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 390
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4363
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2553
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 390
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4363
Składniki
Filety z kurczaka podziel na cienkie plastry, obsyp je słodką papryką, solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej oliwę, posiekany czosnek i szalotkę, delikatnie go zarumień, następnie usmaż filety na złoty kolor.
Dodaj śmietanę, oraz odrobinę wody. Duś wszystko przez 15 minut. Pod koniec wsyp posiekany koperek. W razie potrzeby podlej całość odrobiną wody.