Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły ci się klasyczne panierowane kotlety z kurczaka? Świetną alternatywą może być przygotowanie filetów drobiowych w sosie koperkowym. Oprócz piersi z kurczaka będziesz potrzebować pęczku koperki oraz śmietanki 18 proc. Danie zaserwuj w towarzystwie gotowanych ziemniaków lub kremowego purée. Świetnie pasować będą tu warzywa przygotowane na parze, na przykład brokuły, marchewka, czy fasolka szparagowa. Filety drobiowe w sosie koperkowym możesz także podać z grillowanymi szparagami lub cukinią.
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1164
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13627
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2800
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1164
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13627
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2800
Składniki
Filety z kurczaka podziel na cienkie plastry, obsyp je słodką papryką, solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej oliwę, posiekany czosnek i szalotkę, delikatnie go zarumień, następnie usmaż filety na złoty kolor.
Dodaj śmietanę, oraz odrobinę wody. Duś wszystko przez 15 minut. Pod koniec wsyp posiekany koperek. W razie potrzeby podlej całość odrobiną wody.