Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Filety pod pierzynką"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 197
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 197
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 45 minut.
Filety z piersi kurczaka opłukać, wytrzeć do sucha. Oprószyć solą. Ułożyć w żaroodpornej formie. Kolendrę opłukać, osuszyć, poodrywać listki, część zostawić do dekoracji, a resztę grubo posiekać i posypać nimi filety. Śmietanę wymieszać z sosem chili i polać nią filety. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 30-40 minut.
Ryż wsypać na posolony wrzątek i ugotować według przepisu podanego na opakowaniu. Dymki oczyścić, pociąć w plasterki. Część odłożyć, a resztę dołożyć do ryżu po około 10 minutach gotowania.
Gotowe filety przełożyć na talerze. Serwować z ryżem. Udekorować odłożonymi plasterkami dymek i listkami kolendry.Źródło: Życie na gorąco