Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu a jednocześnie bardzo smaczne danie z patelni. Świeże kurki czynią to danie wyjątkowym.
Polecam. Pomidor, ogórek małosolny i jest pysznie.
Odsłon: 130
Aromatyczne i soczyste kawałki kurczaka pieczone z dodatkiem warzyw. Smaczny...
Odsłon: 149
Dzisiaj wątróbka drobiowa w innym nieco wydaniu. Przepis ze starego zeszytu m...
Odsłon: 82
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 485
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 1204
Polecam. Pomidor, ogórek małosolny i jest pysznie.
Odsłon: 130
Aromatyczne i soczyste kawałki kurczaka pieczone z dodatkiem warzyw. Smaczny...
Odsłon: 149
Dzisiaj wątróbka drobiowa w innym nieco wydaniu. Przepis ze starego zeszytu m...
Odsłon: 82
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 485
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 1204
Składniki
Mięso pokrój na plastry o grubości ok. 1 cm. Zamarynuj w sosie sojowym przynajmniej przez pół godziny.
Każdy kawałek mięsa obtocz w mące i obsmaż z każdej strony na złoto. Przełóż mięso do miseczki, przykryj folią aluminiową, trzymaj w cieple.
Do patelni na której smażyło się mięso dodaj łyżkę masła i zrumień na niej pokrojoną cebulę i oczyszczone umyte kurki. Większe grzyby możesz nieznacznie pokroić.
Dodaj koncentrat pomidorowy, przyprawy i bulion, zamieszaj i dodaj kawałki mięsa. Duś pod przykrywką do miękkości.
Podawaj z ziemniakami. Świetnie pasuje również do makaronu lub ryżu.