Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli zrobiliście więcej filetów z kurczaka w panierce niż potrzebujecie, możecie część z nich wykorzystać w nowy sposób. Przepis, który tu podaję jest wymysłem mego taty tak naprawdę, a ja tylko go troszkę zmieniłam. Filety są bardzo smaczne.
Naczynie do pieczenia, praska do czosnku, nóż i deska do krojenia blender, tarka do jarzyn
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 220
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20318
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 220
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20318
Składniki
Pomidory z puszki blendujemy przez 5 sekund
Przyprawiamy czosnkiem przepuszczonym przez praskę, dodajemy oregano, mieszamy.
Sos wykładamy do naczynia, w którym będziemy piec.
Na sos pomidorowy kładziemy filety.
Filety posypujemy startym na tarce serem
Ser posypujemy posiekaną świeżą bazylią.
Wkładamy do piekarnika na 20 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza na opcję góra -dół. Podajemy z ziemniakami i surówką.