Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli zrobiliście więcej filetów z kurczaka w panierce niż potrzebujecie, możecie część z nich wykorzystać w nowy sposób. Przepis, który tu podaję jest wymysłem mego taty tak naprawdę, a ja tylko go troszkę zmieniłam. Filety są bardzo smaczne.
Naczynie do pieczenia, praska do czosnku, nóż i deska do krojenia blender, tarka do jarzyn
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4149
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11361
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6513
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5486
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13538
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5313
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4149
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11361
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6513
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5486
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13538
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5313
Składniki
Pomidory z puszki blendujemy przez 5 sekund
Przyprawiamy czosnkiem przepuszczonym przez praskę, dodajemy oregano, mieszamy.
Sos wykładamy do naczynia, w którym będziemy piec.
Na sos pomidorowy kładziemy filety.
Filety posypujemy startym na tarce serem
Ser posypujemy posiekaną świeżą bazylią.
Wkładamy do piekarnika na 20 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza na opcję góra -dół. Podajemy z ziemniakami i surówką.