Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Filety z kurczaka z pieczarkami"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113048
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 428
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 772
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113048
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 428
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 772
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Składniki
Piersi kurczaka rozbij przez folię, aby nie uszkodzić mięsa. Pieczarki obgotuj w osolonej wodzie, odsącz i ostudź. Pokrój paprykę na 3 kawałki.
Każdą porcję obsyp przyprawami. Na środek połóż ser, kawałek papryki i pieczarki. Zwiń ściśle płat mięsa w rulonik.
Zmiksuj razem mąkę, mleko, jajka. Przypraw solą oraz dowolnymi ziołami. Ruloniki zanurzaj w cieście. Kładź na rozgrzany olej. Smaż na wolnym ogniu na złoty kolor. Odsącz filet z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
<strong>Joanna Tokarz z Ptaszkowa</strong>Źródło: Takie jest życie