Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Filety z kurczaka z pieczarkami"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1928
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1623
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2571
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1928
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1623
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2571
Składniki
Piersi kurczaka rozbij przez folię, aby nie uszkodzić mięsa. Pieczarki obgotuj w osolonej wodzie, odsącz i ostudź. Pokrój paprykę na 3 kawałki.
Każdą porcję obsyp przyprawami. Na środek połóż ser, kawałek papryki i pieczarki. Zwiń ściśle płat mięsa w rulonik.
Zmiksuj razem mąkę, mleko, jajka. Przypraw solą oraz dowolnymi ziołami. Ruloniki zanurzaj w cieście. Kładź na rozgrzany olej. Smaż na wolnym ogniu na złoty kolor. Odsącz filet z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
<strong>Joanna Tokarz z Ptaszkowa</strong>Źródło: Takie jest życie