Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Filety z kurczaka z żółtym serem"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 234
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 162
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 234
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 162
Składniki
Mięso umyj, opłucz, osusz. Filety pokrój na 4 plasterki. Kolejno przykrywaj je folią spożywczą i dobrze rozbij. Płaty mięsa posyp solą oraz pieprzem. Posmaruj musztardą i obłóż plasterkami kiełbasy oraz sera. Potem złóż całość na pół. Płatki kukurydziane drobniutko pokrusz. Jako wbij na talerz i roztrzep je widelcem z odrobiną soli oraz pieprzu.
Kieszonki obtocz w mące, potem panieruj w jajku i pokruszonych płatkach kukurydzianych. Panierkę dobrze dociśnij. Na patelni rozgrzej olej. Włóż kotleciki. Usmaż je na rumiano z obu stron.
Następnie kieszonki przełóż na blaszkę. Polej tłuszczem ze smażenia i piecz 10 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 st. Gotowe kotleciki podawaj np. z kluseczkami albo ryżem ugotowanym na sypko.
Znakomicie smakują z sosem czosnkowym. ok. 25 min 1 porcja zawiera ok. 560 kcal. Ok. 2,90 zł za porcję.Źródło: Tina