Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiad dla całej rodziny, alternatywa dla zwykłych kotletów smażonych na patelni.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 75
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 120
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10363
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 127
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1023
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 75
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 120
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10363
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 127
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1023
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Dodać pokrojony, surowy brokuł, dolać trochę wody i dusić ok. 10 minut pod przykryciem. Na koniec dodać posiekany czosnek.
Do mięsa mielonego dodać mąkę, bułkę tartą, jajka, mozzarellę i przyprawy, na koniec uduszone brokuły. Wymieszać. Uformować kotlety i wyłożyć na blachę. Piec w temperaturze ok. 220 stopni przez 15-20 minut. Podawać z buraczkami lub ulubioną sałatką. Smacznego!