Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki w przygotowaniu przepis na łatwe, azjatyckie danie w wersjii fit
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5716
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 104
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 120
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 640
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5716
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 104
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 120
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 640
Składniki
1. Rozgrzewamy na patelni łyżkę oleju sezamowego lub ryżowego ( ew. możemy użyć oleju słonecznikowego ) 2. W garnku gotujemy wodę z dodatkiem soli. 3. Kroimy czosnek, paprykę i cebulę w drobną kostkę. 4. Kurczaka kroimy w większą kostkę, następnie przekładamy do miski i doprawiamy. 5. Na mocno rozgrzaną patelnię wrzucamy drobno pokrojony czosnek z papryką chilli i cebulą i krótko smażymy.
6. W międzyczasie kroimy 3 kolory papryki w paski. 7. Na patelnię wrzucamy pierś z kurczaka i podsmażamy 3 minuty. 8. Dodajemy na patelnię paprykę i smażymy razem jeszcze 1 min. 9. Groszek cukrowy wrzucamy do gotującej się wody wraz z 1 pokrojonym w paski ząbkiem czosnku i gotujemy przez 3 minuty. 10. Na patelnię wlewamy sos i również przez 3 minuty go odparowujemy... i... gotowe :) Na talerz wykładamy mięso z papryką i sosem , obok nakładamy ugotowany groszek cukrowy. Smacznego <3