Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, zdrowa pizza z warzywami
Blacha do pieczenia, papier do pieczenia
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15855
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4800
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 539
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15855
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4800
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 539
Składniki
Na blachę wyścieloną papierem do pieczenia przekładam 1 plaster tortilii pełnoziarnistej. Jajko z dodatkiem oliwy z oliwek oraz soli roztrzepuję dokładnie w misce.
Na plastrze tortilii rozsmarowuję dokładnie roztrzepane jajko, a na to nakładam drugi plaster tortilii. Nakładam na niego połowę sera mozarella, cebulę, pomidorki koktajlowe oraz pieczarki. Na to dodaję drugą połowę sera mozarella i z wierzchu posypuję ziołami prowansalskimi.
Blachę wkładam do nagrzanego do 220 stopni piekarnika na 12 minut (opcja góra-dół). Po tym czasie blachę wyjmuję z piekarnika, kroję pizzę na kawałki i życzę smacznego!