Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, zdrowa pizza z warzywami
Blacha do pieczenia, papier do pieczenia
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Składniki
Na blachę wyścieloną papierem do pieczenia przekładam 1 plaster tortilii pełnoziarnistej. Jajko z dodatkiem oliwy z oliwek oraz soli roztrzepuję dokładnie w misce.
Na plastrze tortilii rozsmarowuję dokładnie roztrzepane jajko, a na to nakładam drugi plaster tortilii. Nakładam na niego połowę sera mozarella, cebulę, pomidorki koktajlowe oraz pieczarki. Na to dodaję drugą połowę sera mozarella i z wierzchu posypuję ziołami prowansalskimi.
Blachę wkładam do nagrzanego do 220 stopni piekarnika na 12 minut (opcja góra-dół). Po tym czasie blachę wyjmuję z piekarnika, kroję pizzę na kawałki i życzę smacznego!