Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1738
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 104
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 58
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1738
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 104
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 58
Składniki
Najpierw przygotuj bulion: do garnka włóż mięso, obraną włoszczyznę, ziele angielskie i liść laurowy. Całość zalej wodą, dodaj trochę soli i zagotuj.
Flaki przełóż do sitka i opłucz zimną wodą. Następnie włóż do garnka, zalej wrzątkiem i gotuj około 5 min. Potem odcedź i przepłucz zimną wodą. Ponownie przełóż do garnka, zalej wrzątkiem i gotuj przez 15 min, po tym czasie odcedź.
Gotowy bulion przecedź, warzywa i mięso zachowaj. Do garnka z bulionem przełóż flaki i gotuj przez 1,5 godziny. W tym czasie zetrzyj ugotowane warzywa.
Wrzuć je do wywaru, gdy flaki będą miękkie. Przygotuj zasmażkę: na patelni rozpuść masło i zeszklij cebulę, dosyp mąki i wymieszaj. Gotową zasmażkę dodaj do zupy.
Całość dopraw według upodobań: imbirem, gałką muszkatołową, papryką, pieprzem, majerankiem. Gotuj na małym ogniu jeszcze około 15 min.Źródło: Na żywo