Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
popularne i lubiane w Polsce danie zaserwowane w wersji wegańskiej. Szybkie, tanie i łatwe w przygotowaniu.
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 2211
Żeberka w najzdrowszej wersji, nie smażone, nie duszone, nie pieczone: grillo...
Odsłon: 51
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3104
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 2211
Żeberka w najzdrowszej wersji, nie smażone, nie duszone, nie pieczone: grillo...
Odsłon: 51
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3104
Składniki
Obierz i umyj wszystkie warzywa korzenne, pokrój je na równe kostki. Cebulę drobno posiekaj, czosnek potnij w plastry. Oczyszczone boczniaki pokrój w paski.
Przygotuj garnek z dużym dnem, wlej olej, wrzuć wszystkie dotychczas przygotowane warzywa oraz grzyby oraz duś od 10 do 15 minut. (czas duszenia jest uzależniony od wielkości kostek warzyw korzennych. Im większe, tym dłuższy czas duszenia)
Wszystkie przyprawy wrzuć do garnka, zamieszaj i dolej ok 2 litry wody. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem 25-30 minut. 5 minut przed zestawieniem garnka z kuchenki wlej łyżkę sosu sojowego oraz surową kaszę mannę. Zamieszaj. (Kasza manna ma za zadanie zagęścić flaczki. Jeżeli lubisz rzadsze - nie dodawaj jej lub dodaj mniej niż w podanym przepisie) Flaczki z boczniaka doskonale smakują z grillowanym pieczywem. Smacznego! :)