Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
popularne i lubiane w Polsce danie zaserwowane w wersji wegańskiej. Szybkie, tanie i łatwe w przygotowaniu.
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 43
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 31
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208972
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 43
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 31
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208972
Składniki
Obierz i umyj wszystkie warzywa korzenne, pokrój je na równe kostki. Cebulę drobno posiekaj, czosnek potnij w plastry. Oczyszczone boczniaki pokrój w paski.
Przygotuj garnek z dużym dnem, wlej olej, wrzuć wszystkie dotychczas przygotowane warzywa oraz grzyby oraz duś od 10 do 15 minut. (czas duszenia jest uzależniony od wielkości kostek warzyw korzennych. Im większe, tym dłuższy czas duszenia)
Wszystkie przyprawy wrzuć do garnka, zamieszaj i dolej ok 2 litry wody. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem 25-30 minut. 5 minut przed zestawieniem garnka z kuchenki wlej łyżkę sosu sojowego oraz surową kaszę mannę. Zamieszaj. (Kasza manna ma za zadanie zagęścić flaczki. Jeżeli lubisz rzadsze - nie dodawaj jej lub dodaj mniej niż w podanym przepisie) Flaczki z boczniaka doskonale smakują z grillowanym pieczywem. Smacznego! :)