Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wszyscy lubią tradycyjne flaczki, za to takie zasmakują każdemu. Moje dzieci nazywają to danie zupa kurczakową.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4815
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 943
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 231
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4815
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 943
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 231
Składniki
Na początek gotujemy rosół - do dużego garnka wrzucamy kurczaka ( wcześniej porcjujemy ), udka i pokrojoną włoszczyznę. Cebulę opiekamy na palniku gazowym i dorzucamy do rosołu. Czekamy, aż mięso będzie odchodziło od kości. Rosół odcedzamy, zachowujemy marchewkę, pietruszkę i oczywiście mięso.
Mięsko oddzielamy od kości, kroimy w kawałki, marchewkę i pietruszkę kroimy w kosteczkę. Wszystko wrzucamy do rosołu, doprawiamy do smaku ( powinno być pikantnie - w końcu to "flaczki" ). Na patelni roztapiamy masło, dodajemy mąkę i stale mieszając krótko smażymy.
Gotową zasmażkę dodajemy do naszej zupki, zagotowujemy i na koniec posypujemy posiekaną natką. Danie jest gotowe do podania - mi najbardziej smakuje z pajdą świeżutkiego chleba.