Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8131
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1173
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9901
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4538
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 561
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8131
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1173
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9901
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4538
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 561
Składniki
Warzywa korzeniowe rozdrobnić w cienkie słupki, podsmażyć na smalcu, podlać szklanką wody wrzucić kilka liści laurowych i ziele angielskie.
Poszatkować kapustę, pora pokroić w półplasterki, dodać do garnka i dusić pod przykryciem do miękkości. Z mąki zrobić jasnozłotą zasmażkę, rozprowadzić wywarem, wlać do potrawy, zagotować. Dodać przecier pomidorowy i doprawić do smaku imbirem i resztą przypraw. Podawać z pieczywem.