Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 267
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 520
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 267
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 520
Składniki
Warzywa korzeniowe rozdrobnić w cienkie słupki, podsmażyć na smalcu, podlać szklanką wody wrzucić kilka liści laurowych i ziele angielskie.
Poszatkować kapustę, pora pokroić w półplasterki, dodać do garnka i dusić pod przykryciem do miękkości. Z mąki zrobić jasnozłotą zasmażkę, rozprowadzić wywarem, wlać do potrawy, zagotować. Dodać przecier pomidorowy i doprawić do smaku imbirem i resztą przypraw. Podawać z pieczywem.