Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Flaki z boczniaków to doskonała alternatywa dla osób, które nie jedzą mięsa. Aromatyczne zioła i dodatki sprawiają, że jest to sycąca, pyszna zupa.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4983
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327956
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4983
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327956
Składniki
Obierz marchwie i pietruszkę, pokrój na pół. Przełóż do dużego garnka, a następnie wlej około 1,5-2 litry wody. Zagotuj razem z liściem laurowym i zielem angielskim. Zostaw tak na 15-20 minut. Kiedy warzywa będą miękkie, wyciągnij je i posiekaj drobno. Przełóż do wywaru.
Boczniaki pokrój w plasterki, a cebulę posiekaj drobno. Na odrobinie tłuszczu podsmaż całość. Dopraw papryką słodką i majerankiem. Posól i popieprz. Dodaj do wywaru i gotuj przez około 10 minut. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę lub zetrzyj i dodaj do zupy.
Na patelni rozpuść łyżkę masła. Dodaj koncentrat pomidorowy i kilka łyżek gotowego wywaru, wymieszaj energicznie. Tak przygotowaną zasmażkę dodaj do zupy i dokładnie zamieszaj. Podgrzewaj jeszcze kilka minut aż zupa zgęstnieje.
Posmakuj zupę i jeśli to koniecznie, dopraw solą i pieprzem do smaku.