Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3815
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 628
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3824
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 393
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 744
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3815
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 628
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3824
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 393
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 744
Składniki
Mąkę wsypać do miski, dodać 8 łyżek oliwy, drożdże sól i miód rozpuścić w szklance ciepłej wody. Płyn dodać do mąki, ugniatać przez około 10 min, w razie potrzeby dodać wody. Ciasto odstawić do wyrośnięcia na 60 min.
Przygotować formę około 24x17 cm, nasmarować oliwą. Ciasto podzielić na 1/3 i 2/3. Większy placek ułożyć na dnie i na nim układać nasze ulubione dodatki, przyprawić ziołami. Całość przykryć drugim plackiem i dokładnie zlepić brzegi. Ciasto odłożyć jeszcze na godzinę do wyrośnięcia.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 30 min. Podawać na gorąco z ulubionymi sosami.