Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Francuska jarzynowa"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 117
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 69
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 117
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 69
Składniki
Por oraz łodygi selera naciowego oczyść, opłucz.Marchewki obierz. Przygotowane warzywa potnij w plasterki. Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj. Boczek pokrój w drobną kosteczkę.
W garnku rozgrzej oliwę. Wysmaż na niej boczek. Dodaj czosnek oraz cebulę. Smaż dalej, aż będą szkliste. Wtedy dołóż por, seler i marchewkę. Zalej je bulionem. Gotuj 20 minut.
Pod koniec gotowania dodaj osączoną fasolę oraz pomidory. Zupę dopraw suszonymi ziołami, solą i pieprzem.Źródło: Tina