Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdyby można było przesłać smak ,aromat rolady :)Polecam całym sercem, można zajadać na obiad,lub na kolację czy śniadanie.Można również i na zimno ,też bardzo smaczna.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231937
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231937
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Składniki
Kapustę kiszoną ugotować ,ja miałam swoją resztkę zamrożoną. Ugotowaną kapustę odcisnąć i posiekać. Wrzucić na tłuszcz i zasmażyć do odparowania wody. Doprawić do smaku. Mięso zmielone zmieszać z mięsem drobno posiekanym,dodać jajko,2 łyżki tartej bułki,3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę,pół posiekanej cebuli,sól i pieprz. Zamieszać masę mięsną i dobrze wyrobić. Ciasto francuskie rozwinąć z papieru,ale go zostawić na papierze...masę mięsną wyłożyć i rozprowadzić równo ręką. Pomagając sobie papierem z ciasta zwinąć w roladę i ze skosa dać na blachę piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać kminkiem. Dać do nagrzanego piekarnika do 200* zapiekać do złotego koloru około 1 godz.
Smacznego życzę!