Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Francuskie paczuszki"
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 966
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 425
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 166
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2699
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 966
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 425
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 166
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2699
Składniki
Udka umyj, osusz i lekko posól. Następnie posyp oregano i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Każdy kawałek mięsa owiń plastrem boczku i przewiąż sznurkiem.
Na dno brytfanny wlej oliwę. Dodaj pokrojoną w piórka cebulę i ząbki czosnku. Na dno połóż przygotowane paczuszki mięsa i skrop je oliwą. Brytfannę wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180° C przez około 40 minut.
10 minut przed końcem pieczenia do brytfanny dodaj pokrojone w ósemki pomidory i piecz, aż udka będą miękkie. Danie podawaj z gotowaną fasolką i ziemniakami.Źródło: Na żywo