Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Francuskie paczuszki"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12576
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1425
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13639
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5742
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12576
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1425
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13639
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5742
Składniki
Udka umyj, osusz i lekko posól. Następnie posyp oregano i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Każdy kawałek mięsa owiń plastrem boczku i przewiąż sznurkiem.
Na dno brytfanny wlej oliwę. Dodaj pokrojoną w piórka cebulę i ząbki czosnku. Na dno połóż przygotowane paczuszki mięsa i skrop je oliwą. Brytfannę wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180° C przez około 40 minut.
10 minut przed końcem pieczenia do brytfanny dodaj pokrojone w ósemki pomidory i piecz, aż udka będą miękkie. Danie podawaj z gotowaną fasolką i ziemniakami.Źródło: Na żywo