Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chrupiące kotleciki z ziemniaków z nadzieniem z makreli i żółtym serem
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1800
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3106
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1188
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1949
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1800
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3106
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1188
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1949
Składniki
Ugotowane ziemniaki dobrze ubić tłuczkiem dodać jajka i mąke , troszkę soli i zagnieść ciasto.Makrele poobierać z ości i podzielić na małe kawałki,ser pokroić na grubsze kawałki(kwadraciki).Brać po kawałku ciasta (dłońmi oprószonymi mąką)rozplaszczyć na dłoni w środek położyć kawałki makreli i kawałek żółtego sera i zlepić brzegi formując płaskiego kotlecika następnie opanierować go w bułce tartej,gotowe kotleciki smażyć na oleju(olej powinien sięgać do połowy kotlecików) podawać z ulubioną surówką i sosem,Życzę smacznego.