Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super danie na smaczny obiad.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11260
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1204
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11803
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1626
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11260
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1204
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11803
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1626
Składniki
Wykonanie: Cebulę i boczek drobno pokroić. Makaron ugotować lekko twardy i wymieszać z dwoma łyżkami parmezanu. Dodać cebulę, boczek, dwie łyżki oliwy, wymieszać i ostudzić. Jaja roztrzepać z solą i pieprzem, wlać do makaronu i wymieszać. Na dużej patelni rozgrzać oliwę nałożyć połowę masy i smażyć na wolnym ogniu około 5 minut. Podsmażony omlet zsunąć na talerz, przewrócić i dosmażyć. W ten sam sposób usmażyć resztę masy. Omlety posypać pozostałym serem.