Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super danie na smaczny obiad.
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18883
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6890
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18883
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6890
Składniki
Wykonanie: Cebulę i boczek drobno pokroić. Makaron ugotować lekko twardy i wymieszać z dwoma łyżkami parmezanu. Dodać cebulę, boczek, dwie łyżki oliwy, wymieszać i ostudzić. Jaja roztrzepać z solą i pieprzem, wlać do makaronu i wymieszać. Na dużej patelni rozgrzać oliwę nałożyć połowę masy i smażyć na wolnym ogniu około 5 minut. Podsmażony omlet zsunąć na talerz, przewrócić i dosmażyć. W ten sam sposób usmażyć resztę masy. Omlety posypać pozostałym serem.