Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Frittata z grzybami to pyszne i pożywne danie, które doskonale sprawdzi się zarówno na śniadanie, obiad, jak i kolację. Przygotujesz ją w zaledwie kilkanaście minut, a efekt zachwyci wszystkich domowników.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 93
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 263
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2782
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 692
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 93
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 263
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2782
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 692
Składniki
Grzyby oczyść i pokrój na mniejsze kawałki.
Na dużą patelnię dodaj 6 łyżek oliwy extra vergine, 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, szczyptę chili oraz drobno pokrojone łodyżki z natki pietruszki (liście zostaw na koniec).
Smaż na niskim ogniu 5-6 minut.
Podnieś temperaturę i dodaj grzyby. Smaż wszystko, od czasu do czasu mieszając, do momentu aż grzyby nabiorą lekko złotego koloru, ok. 10-15 minut.
W tym czasie do średniej miski wbij 6 całych jaj. Dodaj szczyptę soli oraz większą połowę posiekanej natki pietruszki. Wymieszaj wszystko dokładnie.
Zmniejsz ogień i wlej masę jajeczna na patelnie. Rozprowadź po całej powierzchni i przykryj pokrywką. Frittata będzie gotowa, gdy całość się zetnie, a spód będzie złotobrązowy - ok. 15-20 minut.
Zdejmij z patelni i posyp na wierzchu pozostałą posiekaną natką pietruszki.