Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Frittata Szybki pomysł na pożywną kolacje w towarzystwie sałatki ze szpinakiem i pomidorkami. Jeśli ktoś lubi jajka a ziemniaki i parmezan nie stanowią problemu, polecam również na śniadanie.
Naczynie żaroodporne , mikser, tarka
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 14668
Nie ma nic lepszego niż tort czekoladowy! Ciasto łatwo się kroi, jest wilgotn...
Odsłon: 96
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 14668
Nie ma nic lepszego niż tort czekoladowy! Ciasto łatwo się kroi, jest wilgotn...
Odsłon: 96
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach, tak by się nie rozgotowaly. W między czasie podsmażamy na odrobinie oliwy pokrojoną w piórka cebulę. Jajka roztrzepujemy, doprawiamy solą i pieprzem oraz ścieramy parmezan (można zastąpić np. Tarta mozzarella) Gdy ziemniaki ostygną, kroimy w salaterki. Podsmażoną cebulę układamy w nasmarowanym oliwa naczyniu zaroodprnym a następnie ukladamy pokrojone ziemniaki. Wylewamy na całość roztrzepane jaja. Wkładamy do piekarnika. Włączamy opcje grzania "dół" 160stopni 20 min bądź do momentu ścięcia się jaj. Polecam podawać z ulubiona sałatka warzywna.