Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotleciki w aromatyczny sosie grzybowym.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 109
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 143
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4207
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8683
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 109
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 143
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4207
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8683
Składniki
1. Grzyby gotujemy w wodzie.
2. Mięso mielone przekładamy do miski.
3. Cebulę obieramy, drobno kroimy dodajemy do mięsa.
4. Wbijamy jajko.
5. Wsypujemy majeranek oraz sól.
6. Dodajemy bułkę tartą.
7. Formujemy duże krążki
8. Smarujemy musztardą.
9. Boczek kroimy w kostkę, wykładamy po trochu na każdy krążek mięsa
10. Zawijamy.
11. Obtaczamy w mące.
12. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
13. Grzyby wraz z sosem przelewamy do brytfanki.
14. Do grzybów przekładamy kotlety i gotujemy.
15. Robimy zaprawkę z 2 łyżek mąki i zimnej wody, hartując wlewamy do kotletów.
16. Danie gotowe. 17. Smacznego