Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotleciki w aromatyczny sosie grzybowym.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 182
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4396
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11953
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6807
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5603
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 182
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4396
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11953
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6807
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5603
Składniki
1. Grzyby gotujemy w wodzie.
2. Mięso mielone przekładamy do miski.
3. Cebulę obieramy, drobno kroimy dodajemy do mięsa.
4. Wbijamy jajko.
5. Wsypujemy majeranek oraz sól.
6. Dodajemy bułkę tartą.
7. Formujemy duże krążki
8. Smarujemy musztardą.
9. Boczek kroimy w kostkę, wykładamy po trochu na każdy krążek mięsa
10. Zawijamy.
11. Obtaczamy w mące.
12. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
13. Grzyby wraz z sosem przelewamy do brytfanki.
14. Do grzybów przekładamy kotlety i gotujemy.
15. Robimy zaprawkę z 2 łyżek mąki i zimnej wody, hartując wlewamy do kotletów.
16. Danie gotowe. 17. Smacznego