Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Frykadelki z serem to pyszne kotleciki z mięsa mielonego, które najlepiej smakują podane z ziemniakami, kaszą czy kluskami z dodatkiem ulubionej surówki. Takie kotleciki to świetny pomysł na pyszny obiad dla całej rodziny.
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 113
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 200
Polecam smaczny , prosty do przygotowania krem śmietankowy połączony z serkie...
Odsłon: 5527
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 113
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 200
Polecam smaczny , prosty do przygotowania krem śmietankowy połączony z serkie...
Odsłon: 5527
Składniki
Obraną cebulę dość drobno siekamy. Na patelni z niewielką ilością rozgrzanego oleju rumienimy posiekaną cebulę od czasu do czasu mieszając, po czym zdejmujemy z ognia i studzimy. Opłukaną natkę pietruszki drobno siekamy.
Do miski przekładamy mielone mięso, następnie dodajemy wystudzoną cebulę, jajko, posiekaną natkę pietruszki, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz bułkę tartą, wszystko doprawiamy do smaku ziołami prowansalskimi, czarnym pieprzem i solą. Mięsną masę starannie wyrabiamy dłonią. Z masy formujemy niewielkie, podłużne kotlety i panierujemy je w mące. Frykadelki smażymy na patelni z rozgrzanym tłuszczem z obu stron na złoto-brązowy kolor, pod koniec smażenia na każdym kotleciku układamy plaster żółtego sera i smażymy je do momentu aż ser się roztopi. Usmażone kotlety zdejmujemy z patelni i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.