Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Frykadelki z serem to pyszne kotleciki z mięsa mielonego, które najlepiej smakują podane z ziemniakami, kaszą czy kluskami z dodatkiem ulubionej surówki. Takie kotleciki to świetny pomysł na pyszny obiad dla całej rodziny.
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 34774
Placki z jogurtu greckiego to danie przygotowane z ciasta podobnego do naleśn...
Odsłon: 1499
Ragoŭt to rodzaj gulaszu, szybkie danie obiadowe.
Odsłon: 90
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 34774
Placki z jogurtu greckiego to danie przygotowane z ciasta podobnego do naleśn...
Odsłon: 1499
Ragoŭt to rodzaj gulaszu, szybkie danie obiadowe.
Odsłon: 90
Składniki
Obraną cebulę dość drobno siekamy. Na patelni z niewielką ilością rozgrzanego oleju rumienimy posiekaną cebulę od czasu do czasu mieszając, po czym zdejmujemy z ognia i studzimy. Opłukaną natkę pietruszki drobno siekamy.
Do miski przekładamy mielone mięso, następnie dodajemy wystudzoną cebulę, jajko, posiekaną natkę pietruszki, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz bułkę tartą, wszystko doprawiamy do smaku ziołami prowansalskimi, czarnym pieprzem i solą. Mięsną masę starannie wyrabiamy dłonią. Z masy formujemy niewielkie, podłużne kotlety i panierujemy je w mące. Frykadelki smażymy na patelni z rozgrzanym tłuszczem z obu stron na złoto-brązowy kolor, pod koniec smażenia na każdym kotleciku układamy plaster żółtego sera i smażymy je do momentu aż ser się roztopi. Usmażone kotlety zdejmujemy z patelni i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.