Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Frykadelki z ziołami i papryką"
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 673
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 184
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 673
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 184
Składniki
Papryki oczyść z gniazd nasiennych, umyj, pokrój w drobną kostkę. Mieloną wołowinę włóż do miski, dodaj bułkę tartą, posieka ne zioła, pokrojone papryki, wbij jajko, wlej 2 łyżki wody, dokładnie wyrób na gładką masę. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Wilgotnymi dłońmi uformuj z masy niewielkie frykadelki. Usmaż na dobrze rozgrzanym oleju na patelni albo upiecz w piekarniku w temp. 200°C.
<strong>Przepis przysłała Urszula Korzycka z Łasieczników.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie