Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatnie sycàca i aromatyczna pasta
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 236
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 146
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27862
Pyszne, wyjątkowo kruche i delikatne rogaliki z powidłami śliwkowymi. Są idea...
Odsłon: 137
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 236
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 146
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27862
Pyszne, wyjątkowo kruche i delikatne rogaliki z powidłami śliwkowymi. Są idea...
Odsłon: 137
Składniki
przygotowujemy delikatny sosik parzymy pomidory,obieramy ze skòrki,miażdżymy czosnek,bakłażana kroimy w cienkie paseczki,polewamy sokiem z cytryny,kroimy seler naciowy też w małe paski pomidory kroimy na małe kawałeczki
rozgrzewamy patelnię z olejem I wrzucamy najpierw czosnek,delikatnie dusimy,solimy I pieprzymy,potem seler,pomidory I na koniec bakłażana zostawiamy parę cieniutkich plasterkòw selera do posypania pasty na koniec
wszystko delikatnie dusimy do konsystencji sosu,mieszajàc Od czasu do czasu
gotujemy fusilli al dente ścieramy parmezan na wiòrki,rozrywamy bazylię
dosmaczamy sosik,może trochę więcej pieprzu I soli I łyżeczka oliwy z oliwek ;-) jak kto woli I jak lubimy ;-)
ugotowane fusilli przekładamy na ulubiony talerz,polewamy sosem,posypujemy parmezanem,dodajemy cienkie plasterki świeżego selera,delikatnie wszystko mieszamy I na koniec dekorujemy przesmacznà bazylià
I już chce się JEŠĆ ;-) Smacznego ;-)