Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczny przepis na szybki obiad: fusilli z kurczakiem i pieczarkami w sosie serowym, Polecam! :)
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 369
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 395
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 822
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 369
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 395
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 822
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy i usuwamy błony i kostki. Kroimy w kostkę. Wrzucamy do miseczki, doprawiamy solą, pieprzem i natką pietruszki. Przykrywamy fiolą i wkładamy na 30 minut do lodówki.
Pieczarki myjemy, kroimy w ćwiartki. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i smażymy pieczarki, po czym odstawiamy je do miseczki. Na tej samej patelni smażymy kurczaka, tylko nie za długo aby nie był suchy. Dodajemy do pieczarek.
Makaron gotujemy al dente. W garnku roztapiamy masło i dodajemy śmietanę, Całość zagotować. Ser ścieramy na tarce o małych oczkach. Dodajemy do sosu i mieszamy do zagotowania. Po zestawieniu z ognia doprawiamy solą i pieprzem. Do sosu możemy dodać ugotowany wcześniej makaron. Potem dodajemy pieczarki kurczaka i wcinamy ze smakiem. :)