Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczny przepis na szybki obiad: fusilli z kurczakiem i pieczarkami w sosie serowym, Polecam! :)
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 91
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 28
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6357
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 401
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 91
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 28
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6357
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 401
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy i usuwamy błony i kostki. Kroimy w kostkę. Wrzucamy do miseczki, doprawiamy solą, pieprzem i natką pietruszki. Przykrywamy fiolą i wkładamy na 30 minut do lodówki.
Pieczarki myjemy, kroimy w ćwiartki. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i smażymy pieczarki, po czym odstawiamy je do miseczki. Na tej samej patelni smażymy kurczaka, tylko nie za długo aby nie był suchy. Dodajemy do pieczarek.
Makaron gotujemy al dente. W garnku roztapiamy masło i dodajemy śmietanę, Całość zagotować. Ser ścieramy na tarce o małych oczkach. Dodajemy do sosu i mieszamy do zagotowania. Po zestawieniu z ognia doprawiamy solą i pieprzem. Do sosu możemy dodać ugotowany wcześniej makaron. Potem dodajemy pieczarki kurczaka i wcinamy ze smakiem. :)