Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i smaczne danie obiadowe, które przyrządzisz w 15 minut :)
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 444
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16659
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 320
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 444
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16659
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 320
Składniki
Na patelni podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojone w kostkę suszone pomidory. Trzeba uważać, żeby czosnek się nie spiekł, bo będzie gorzki.
Kiedy czosnek i pomidory są już podsmażone zalewamy przecierem pomidorowym. Doprawiamy solą, pieprzem cytrynowym i wrzucamy pokrojone w plastry oliwki. Sos można zagęścić dodają nieco zmielonego siemienia lnianego.
Ser mozzarella kroimy w kostkę.
W między czasie ugotować makaron według przepisu z opakowania, zwracając uwagę na to aby nie był rozgotowany. Gorący makaron polać sosem posypać serem mozzarella i udekorować świeżymi listkami bazylii. Smacznego!