Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i smaczne danie obiadowe, które przyrządzisz w 15 minut :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10420
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6004
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5317
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12857
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4598
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10420
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6004
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5317
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12857
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4598
Składniki
Na patelni podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojone w kostkę suszone pomidory. Trzeba uważać, żeby czosnek się nie spiekł, bo będzie gorzki.
Kiedy czosnek i pomidory są już podsmażone zalewamy przecierem pomidorowym. Doprawiamy solą, pieprzem cytrynowym i wrzucamy pokrojone w plastry oliwki. Sos można zagęścić dodają nieco zmielonego siemienia lnianego.
Ser mozzarella kroimy w kostkę.
W między czasie ugotować makaron według przepisu z opakowania, zwracając uwagę na to aby nie był rozgotowany. Gorący makaron polać sosem posypać serem mozzarella i udekorować świeżymi listkami bazylii. Smacznego!