Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sumie zamysł był inny, ale wyszło bardzo smaczne danie. Trochę przez przypadek, bo sklep obok nie miał kaszy gryczanej...dzięki temu powstało coś pysznego. No, może jak na makaron (czas przygotowania), to "lata" świetlne...ale warto...nawet bardzo.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 91
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 193
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 91
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 193
Składniki
Żołądki oczyszczamy, zalewamy bulionem drobiowym, dodajemy liść laurowy i gotujemy ok. 120 min. ( w razie potrzeby dolewamy wody-tak by utrzymywać poziom 500 ml ). W tym czasie gotujemy makaron zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Po ugotowaniu mięsa, wyławiamy, sos przecedzamy przez gazę. Żołądki kroimy na mniejsze kawałki. Sos przelewamy do garnka, lekko zagęszczamy mąką rozrobioną w zimnej wodzie. Następnie dodajemy podroby, zagotowujemy. Wrzucamy makaron, posiekaną natkę pietruszki i ciągle mieszając gotujemy 2-3 min.