Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sumie zamysł był inny, ale wyszło bardzo smaczne danie. Trochę przez przypadek, bo sklep obok nie miał kaszy gryczanej...dzięki temu powstało coś pysznego. No, może jak na makaron (czas przygotowania), to "lata" świetlne...ale warto...nawet bardzo.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4498
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 28
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 59
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4498
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 28
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 59
Składniki
Żołądki oczyszczamy, zalewamy bulionem drobiowym, dodajemy liść laurowy i gotujemy ok. 120 min. ( w razie potrzeby dolewamy wody-tak by utrzymywać poziom 500 ml ). W tym czasie gotujemy makaron zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Po ugotowaniu mięsa, wyławiamy, sos przecedzamy przez gazę. Żołądki kroimy na mniejsze kawałki. Sos przelewamy do garnka, lekko zagęszczamy mąką rozrobioną w zimnej wodzie. Następnie dodajemy podroby, zagotowujemy. Wrzucamy makaron, posiekaną natkę pietruszki i ciągle mieszając gotujemy 2-3 min.