Do góry

Dania główne Przepis na:

Fusilli z żołądkami drobiowymi w sosie

Fusilli z żołądkami drobiowymi w sosie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2259 Ocena: 49820

Dodano:

Odsłon: 10745

W sumie zamysł był inny, ale wyszło bardzo smaczne danie. Trochę przez przypadek, bo sklep obok nie miał kaszy gryczanej...dzięki temu powstało coś pysznego. No, może jak na makaron (czas przygotowania), to "lata" świetlne...ale warto...nawet bardzo.

Składniki

  • 400 g makaronu fusilli
  • 600 g żołądków drobiowych
  • 500 ml bulionu drobiowego
  • 1 liść laurowy
  • woda
  • 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • natka pietruszki
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Fusilli z żołądkami drobiowymi w sosie

Przygotowanie

  1. Żołądki oczyszczamy, zalewamy bulionem drobiowym, dodajemy liść laurowy i gotujemy ok. 120 min. ( w razie potrzeby dolewamy wody-tak by utrzymywać poziom 500 ml ).

    W tym czasie gotujemy makaron zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu.

    Po ugotowaniu mięsa, wyławiamy, sos przecedzamy przez gazę.

    Żołądki kroimy na mniejsze kawałki. Sos przelewamy do garnka, lekko zagęszczamy mąką rozrobioną w zimnej wodzie. Następnie dodajemy podroby, zagotowujemy. Wrzucamy makaron, posiekaną natkę pietruszki i ciągle mieszając gotujemy 2-3 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń