Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i smaczne danie, w sam raz na upalne dni.
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 994
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113421
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1470
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 994
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113421
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1470
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy. Masło roztapiamy, dodajemy oliwę, wrzucamy drobno posiekaną cebulę, szklimy. Do cebuli wrzucamy posiekany szpinak, dolewamy 4 łyżki bulionu warzywnego i dusimy na wolnym ogniu ok. 10 min. Nadmiar płynu odparowujemy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietankę, chwilę razem dusimy, do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Do sosu wrzucamy makaron, dokładnie łączymy z sosem. Podajemy ciepłe.