Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i smaczne danie, w sam raz na upalne dni.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19390
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13110
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1758
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232226
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19390
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13110
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1758
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232226
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy. Masło roztapiamy, dodajemy oliwę, wrzucamy drobno posiekaną cebulę, szklimy. Do cebuli wrzucamy posiekany szpinak, dolewamy 4 łyżki bulionu warzywnego i dusimy na wolnym ogniu ok. 10 min. Nadmiar płynu odparowujemy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietankę, chwilę razem dusimy, do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Do sosu wrzucamy makaron, dokładnie łączymy z sosem. Podajemy ciepłe.