Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i smaczne danie, w sam raz na upalne dni.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 380
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 380
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy. Masło roztapiamy, dodajemy oliwę, wrzucamy drobno posiekaną cebulę, szklimy. Do cebuli wrzucamy posiekany szpinak, dolewamy 4 łyżki bulionu warzywnego i dusimy na wolnym ogniu ok. 10 min. Nadmiar płynu odparowujemy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietankę, chwilę razem dusimy, do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Do sosu wrzucamy makaron, dokładnie łączymy z sosem. Podajemy ciepłe.