Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki, smaczny, aromatyczny obiad ... no i moje ulubione makarony <3
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4657
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12601
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5709
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7137
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4657
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12601
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5709
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7137
Składniki
Pierś kurczaka umyć, oczyścić, pokroić w większą kostkę i doprawić solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Smażyć na dosyć dużym ogniu do zrumienienia, przełożyć na talerz. Do tej samej patelni wrzucić pokrojone w większe kawałki suszone pomidory oraz drobno posiekany czosnek, wszystko smażyć ok. 1 min. Dodać śmietankę oraz suszoną bazylię, zagotować i dorzucić pokrojoną w drobną kostkę mozzarellę. Mieszać, czekając, aż się rozpuści. Ugotować makaron al dente. Podczas odsączana makaronu zachować trochę wody po gotowaniu. Kiedy sos będzie gęstnieć dodać kurczaka, następnie makaron. Wszystko dobrze wymieszać ze sobą, przyprawiając solą, pieprzem i świeżą bazylią. Jeśli sos będzie za gęsty dolewać stopniowo wodę z makaronu i rozrzedzić sos.
Smacznego :-)