Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki, smaczny, aromatyczny obiad ... no i moje ulubione makarony <3
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326147
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12008
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16622
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5362
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326147
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12008
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16622
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5362
Składniki
Pierś kurczaka umyć, oczyścić, pokroić w większą kostkę i doprawić solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Smażyć na dosyć dużym ogniu do zrumienienia, przełożyć na talerz. Do tej samej patelni wrzucić pokrojone w większe kawałki suszone pomidory oraz drobno posiekany czosnek, wszystko smażyć ok. 1 min. Dodać śmietankę oraz suszoną bazylię, zagotować i dorzucić pokrojoną w drobną kostkę mozzarellę. Mieszać, czekając, aż się rozpuści. Ugotować makaron al dente. Podczas odsączana makaronu zachować trochę wody po gotowaniu. Kiedy sos będzie gęstnieć dodać kurczaka, następnie makaron. Wszystko dobrze wymieszać ze sobą, przyprawiając solą, pieprzem i świeżą bazylią. Jeśli sos będzie za gęsty dolewać stopniowo wodę z makaronu i rozrzedzić sos.
Smacznego :-)