Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki, smaczny, aromatyczny obiad ... no i moje ulubione makarony <3
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 24
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 28
Do wypieku chleba używam ziaren słonecznika i dyni oraz suszonej żurawiny.
Odsłon: 8787
Jest to konserwa zrobiona z pokrojonej w większą kostkę łopatki wieprzowej, n...
Odsłon: 191
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 24
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 28
Do wypieku chleba używam ziaren słonecznika i dyni oraz suszonej żurawiny.
Odsłon: 8787
Jest to konserwa zrobiona z pokrojonej w większą kostkę łopatki wieprzowej, n...
Odsłon: 191
Składniki
Pierś kurczaka umyć, oczyścić, pokroić w większą kostkę i doprawić solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Smażyć na dosyć dużym ogniu do zrumienienia, przełożyć na talerz. Do tej samej patelni wrzucić pokrojone w większe kawałki suszone pomidory oraz drobno posiekany czosnek, wszystko smażyć ok. 1 min. Dodać śmietankę oraz suszoną bazylię, zagotować i dorzucić pokrojoną w drobną kostkę mozzarellę. Mieszać, czekając, aż się rozpuści. Ugotować makaron al dente. Podczas odsączana makaronu zachować trochę wody po gotowaniu. Kiedy sos będzie gęstnieć dodać kurczaka, następnie makaron. Wszystko dobrze wymieszać ze sobą, przyprawiając solą, pieprzem i świeżą bazylią. Jeśli sos będzie za gęsty dolewać stopniowo wodę z makaronu i rozrzedzić sos.
Smacznego :-)