Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny smak kremu z cukinii równoważy słony posmak szynki parmeńskiej. Do tego parmezan, który ubóstwiam … Czasem zaszaleję i wypiję do tego lampkę czerwonego wytrawnego wina. Mniam!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9867
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2496
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1639
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 603
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3769
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9867
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2496
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1639
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 603
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3769
Składniki
Makaron gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. W tym samym czasie rozgrzewamy piekarnik do 240 stopni i pieczemy do miękkości cukinię przekrojoną na pół (w skórce) i skropioną oliwą (ok. 20 min.).
Upieczoną cukinię blendujemy, mieszamy ze śmietaną, doprawiamy solą i pierzem, podgrzewamy. Mieszamy z parmezanem.
Na miseczkę wykładamy makaron, polewamy kremem z cukinii, układamy zwiniętą w ruloniki szynkę parmeńską (dodatkowo można do środka włożyć parmezan pokrojony w słupki). Dekorujemy natką pietruszki.