Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny smak kremu z cukinii równoważy słony posmak szynki parmeńskiej. Do tego parmezan, który ubóstwiam … Czasem zaszaleję i wypiję do tego lampkę czerwonego wytrawnego wina. Mniam!
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 26
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 530
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5425
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 26
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 530
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5425
Składniki
Makaron gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. W tym samym czasie rozgrzewamy piekarnik do 240 stopni i pieczemy do miękkości cukinię przekrojoną na pół (w skórce) i skropioną oliwą (ok. 20 min.).
Upieczoną cukinię blendujemy, mieszamy ze śmietaną, doprawiamy solą i pierzem, podgrzewamy. Mieszamy z parmezanem.
Na miseczkę wykładamy makaron, polewamy kremem z cukinii, układamy zwiniętą w ruloniki szynkę parmeńską (dodatkowo można do środka włożyć parmezan pokrojony w słupki). Dekorujemy natką pietruszki.