Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Galareta z piersią kaczki"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14041
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15920
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6424
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14041
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15920
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6424
Składniki
Mięso z kaczki umyj, włóż do garnka, zalej rosołem (może być także z kostki) i gotuj, aż będzie miękkie. Wyjmij z wywaru, ostudź, zdejmij skórę i pokrój w cieniutkie kie plasterki.
Obierz banana oraz mandarynki, pokrój w plastry. Winogrona przekrój na pół. W salaterce ułóż mięso na przemian z owocami. Wywar z gotowania mięsa przecedź, przypraw. Rozpuść w nim żelatynę, odstaw, aby ostygł.
Tężejącym wywarem zalej mięso i owoce, wstaw je do lodówki do schłodzenia.
Porcje: 8. : 80 min. Cena: 1,80 zł. Kalorie: 320.
<strong>Przepis przysłała Anna Molenda z Raciborza</strong>Źródło: Bella Relaks