Dania główne Przepis na:
Gałki rybne

Składniki
- leszcz, szczupak lub sieja
- mały kawałek bekonu
- cebula
- mleko
- liść laurowy, pieprz, sól
- bułka
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
Z ryby ściągnąć skórę, na surowo oddzielić mięso od ości. Przekręcić raz przez maszynkę, potem drugi raz dodając cebulę, mały kawałek boczku oraz namoczoną wcześniej w mleku - wyciśniętą bułkę. Do masy dodać starkowaną na drobnej tarce marchewkę, natkę pietruszki, 1-2 jajka, przyprawę do ryb, sól i pieprz – wyrobić masę.
-
Do wywaru, w którym będą gotowane gałki rybne dodać liście laurowe, pieprz, ziele angielskie, sól. Gałki w wywarze gotować 30 -40 min.
Komentarze do przepisu (0)