Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2934
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6748
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2934
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6748
Składniki
Z ryby ściągnąć skórę, na surowo oddzielić mięso od ości. Przekręcić raz przez maszynkę, potem drugi raz dodając cebulę, mały kawałek boczku oraz namoczoną wcześniej w mleku - wyciśniętą bułkę. Do masy dodać starkowaną na drobnej tarce marchewkę, natkę pietruszki, 1-2 jajka, przyprawę do ryb, sól i pieprz – wyrobić masę.
Do wywaru, w którym będą gotowane gałki rybne dodać liście laurowe, pieprz, ziele angielskie, sól. Gałki w wywarze gotować 30 -40 min.