Do góry

Dania główne Przepis na:

Gałki rybne

Gałki rybne

Autor:

Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 291

Dodano:

Odsłon: 111

pyszne gałki rybne

Składniki

  • leszcz, szczupak lub sieja
  • mały kawałek bekonu
  • cebula
  • mleko
  • liść laurowy, pieprz, sól
  • bułka
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z ryby ściągnąć skórę, na surowo oddzielić mięso od ości. Przekręcić raz przez maszynkę, potem drugi raz dodając cebulę, mały kawałek boczku oraz namoczoną wcześniej w mleku - wyciśniętą bułkę. Do masy dodać starkowaną na drobnej tarce marchewkę, natkę pietruszki, 1-2 jajka, przyprawę do ryb, sól i pieprz – wyrobić masę.



  2. Do wywaru, w którym będą gotowane gałki rybne dodać liście laurowe, pieprz, ziele angielskie, sól. Gałki w wywarze gotować 30 -40 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń