Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 848
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 62
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 848
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 62
Składniki
Z ryby ściągnąć skórę, na surowo oddzielić mięso od ości. Przekręcić raz przez maszynkę, potem drugi raz dodając cebulę, mały kawałek boczku oraz namoczoną wcześniej w mleku - wyciśniętą bułkę. Do masy dodać starkowaną na drobnej tarce marchewkę, natkę pietruszki, 1-2 jajka, przyprawę do ryb, sól i pieprz – wyrobić masę.
Do wywaru, w którym będą gotowane gałki rybne dodać liście laurowe, pieprz, ziele angielskie, sól. Gałki w wywarze gotować 30 -40 min.