Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 152
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3859
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 282
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 514
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 152
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3859
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 282
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 514
Składniki
Z ryby ściągnąć skórę, na surowo oddzielić mięso od ości. Przekręcić raz przez maszynkę, potem drugi raz dodając cebulę, mały kawałek boczku oraz namoczoną wcześniej w mleku - wyciśniętą bułkę. Do masy dodać starkowaną na drobnej tarce marchewkę, natkę pietruszki, 1-2 jajka, przyprawę do ryb, sól i pieprz – wyrobić masę.
Do wywaru, w którym będą gotowane gałki rybne dodać liście laurowe, pieprz, ziele angielskie, sól. Gałki w wywarze gotować 30 -40 min.