Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gazpacho klasyczne"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12611
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1432
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13704
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5763
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12611
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1432
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13704
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5763
Składniki
Czas przygotowania 20 minut. Cena jednej porcji około 1,70 zł
Pomidory na chwilę wkładamy do wrzątku, wyjmujemy i obieramy ze skórki. Z papryk usuwamy gniazda nasienne, strąki myjemy i kroimy w kosteczkę. Obraną cebulę siekamy, czosnek obieramy, kroimy na pół, usuwamy korzeń. Kromki chleba moczymy w wodzie.
Wszystkie warzywa i odciśnięty z wody chleb miksujemy 7-10 minut na gładki przecier. Dodajemy ocet winny, oliwę, sól i pieprz. Miksujemy jeszcze 2 minuty.
Zupę chłodzimy w lodówce. Rozlaną do miseczek dekorujemy ziołami.
Wartość odżywcza jednej porcji 95 kcal Białko 2,9 g/Tłuszcz 0,2 g/Węglowodany 7,6 gŹródło: Rewia