Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gazpacho z melonem, młodą bazylią i grzankami"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
40 minut • 4 porcje • 143 kcal/porcja • 3 zł/porcja
Do garnka przełóż pokrojone: pomidory, arbuz i ogórek.
Rozgrzej patelnię i podsmaż lekko pokrojone cebulę i czosnek.
Zmiksuj pomidory z arbuzem i ogórkiem, dodaj zrumienioną cebulkę i czosnek. Dopraw solą i pieprzem. Jeżeli zupa jest za gęsta, dodaj wody mineralnej.
Całość przecedź do czystego naczynia i wstaw do lodówki przynajmniej na godzinę.
Chłodnik podawaj posypany zrumienionymi grzankami i świeżymi listkami bazylii. : Możesz też podać chłodnik z pokruszoną fetą, listkami rukoli, która zaostrzy i podkreśli smak.Źródło: Olivia