Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na rodzinne spotkanie.
Choinki z ciasta francuskiego to szybka i efektowna przekąska, którą przyrząd...
Odsłon: 2849
Lekki i puszysty sernik a do tego łatwy i prosty w przygotowaniu.
Odsłon: 335
Szybkie i puszyste placuszki to super pomysł na ciepłe śniadanie, deser czy p...
Odsłon: 234
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 369
Choinki z ciasta francuskiego to szybka i efektowna przekąska, którą przyrząd...
Odsłon: 2849
Lekki i puszysty sernik a do tego łatwy i prosty w przygotowaniu.
Odsłon: 335
Szybkie i puszyste placuszki to super pomysł na ciepłe śniadanie, deser czy p...
Odsłon: 234
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 369
Składniki
Gęś dokładnie umyć i osuszyć. Natrzeć majerankiem, solą i pieprzem.
Jabłka pokroić na mniejsze kawałki, bez gniazd nasiennych i pomieszać z morelami i rodzynkami. Taką mieszanką nafaszerować gęś.
Gęś umieścić w żaroodpornym naczyniu i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok 1 godz.
Zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec kolejne 1,5 godziny. Następnie podlać winem i jeszcze dusić ok 30 min. Na koniec polewać gęś powstałym sosem.
Takie pyszne mięsko pasuje na rodzinne spotkanie. Smacznego.