Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na rodzinne spotkanie.
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1247
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2972
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 79524
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 495
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1247
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2972
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 79524
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 495
Składniki
Gęś dokładnie umyć i osuszyć. Natrzeć majerankiem, solą i pieprzem.
Jabłka pokroić na mniejsze kawałki, bez gniazd nasiennych i pomieszać z morelami i rodzynkami. Taką mieszanką nafaszerować gęś.
Gęś umieścić w żaroodpornym naczyniu i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok 1 godz.
Zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec kolejne 1,5 godziny. Następnie podlać winem i jeszcze dusić ok 30 min. Na koniec polewać gęś powstałym sosem.
Takie pyszne mięsko pasuje na rodzinne spotkanie. Smacznego.