Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna potrawa na wykwintny obiad.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5416
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1780
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5331
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1831
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5416
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1780
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5331
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1831
Składniki
Tuszkę gęsi natrzeć z zewnątrz i od środka przyprawą "Kucharek" lub "Warzywko", solą i pieprzem. Jabłka pokroić na kawałki, kasztany osączyć lub rozmrozić.
Migdały sparzyć, zdjąć z nich skórkę, zrumienić je na patelni. Majeranek posiekać.
Składniki farszu wymieszać, napełnić nim tuszkę gęsi. Zaszyć, ułożyć na ruszcie, pod spód wsunąć blachę. Piec 3 godziny w temp. 200oC. Podczas pieczenia polewać gęś wodą, a potem tworzącym się pod nią sosem.
Upieczoną gęś wyjąć z piekarnika. Sos przecedzić, dodać śmietanę i 1/2 szkl. wody, zagotować, zagęścić zasmażką, dodać sól i pieprz. Podawać z czerwoną kapustą.