Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z lepszych przepisów na żołądki drobiowe, jakie kiedykolwiek jadłem. Mięso rozpływa się w ustach, a sos potęguje doznania kulinarne. Po skosztowaniu, od razu wiedziałem z czym to anie zaserwować. Oczywiście wybór padł na placek ziemniaczany. To był strzał w 10tkę. Gorąco polecam, Arkadiusz Gie
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5326
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 408
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5326
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 408
Składniki
Do garnka wkładamy żołądki, zalewamy zimną wodą. Dodajemy ziele angielskie oraz liście laurowe. Żołądki gotujemy na wolnym ogniu, aż będą całkowicie miękkie. Następnie wyjmujemy z wywaru i kroimy na mniejsze kawałki. W drugim garnku rozgrzewamy tłuszcz. Dodajemy posiekaną cebulę, którą chwilę smażymy. Kiedy będzie szklista, dodajemy posiekany czosnek. Smażymy przez krótką chwilę, aż czosnek "puści" aromat. Do cebuli dodajemy żołądki, chwilę podsmażamy. Wrzucamy majeranek, 250 ml wywaru z gotowania żołądków, dokładnie mieszamy. Następnie zmniejszamy płomień, dodajemy śmietanę (z początku około 200 ml), dokładnie mieszamy. Jeśli sosu będzie za mało, dolewamy (małymi dawkami) śmietany, uważając by nie zrobić z dania zupy śmietanowej. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sos redukujemy do ulubionej konsystencji.