Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowne danie główne, które sprawdzi się na co dzień i od święta. Przepis pochodzi z 409. odcinka programu "Ewa Gotuje"
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2631
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20131
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 563
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 721
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7159
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2631
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20131
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 563
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 721
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7159
Składniki
Naczynie żaroodporne natłuścić i ułożyć w nim gęsie udka. Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Na kilka godzin wstawić do lodówki.
Do powideł wlać sok jabłkowy, ocet i sos sojowy. Posłodzić miodem i wymieszać. Tak przygotowanym sosem zalać nóżki. Przykryć i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 st. C. Piec przez 3 godziny (przez ostatnie 30 minut bez pokrywki).
Podawać z purée ziemniaczano-selerowym oraz surówką z czerwonej kapusty.