Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie wątróbki z cebulą i jabłkiem, to efekt gwarantowany jeśli chodzi o łączenie takich smaków.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 939
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 89
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2148
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4167
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 939
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 89
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2148
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4167
Składniki
Wątróbkę dokładnie umyłem, usunąłem błony i tłuszcz, pokroiłem na mniejsze kawałki. Cebulę obrałem i pokroiłem w piórka. Jabłka przeciąłem na cztery części, usunąłem gniazda nasienne i pokroiłem na mniejsze kawałki, jedną ćwiartkę pokroiłem ze skórką. Na patelni rozgrzałem 2 łyżki masła klarowanego. Wsypałem cukier i podgrzewałem na małym ogniu tak długo, aż cukier się z karmelizował. Dodałem cebulę i jabłka. Smażyłem 10 minut. W tym samym czasie na drugiej patelni roztopiłem smalec gęsi. Wątróbkę obtoczyłem w mące i smażyłem z obu stron. Prawidłowo usmażona wątróbka powinna być zrumieniona z zewnątrz i różowa w środku. Doprawiłem solą i pieprzem. Podawałem z karmelizowaną cebulą i jabłkami.