Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 983
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4259
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 602
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 955
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3896
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 791
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 983
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4259
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 602
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 955
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3896
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 791
Składniki
W garnku zagotować wodę , dodać pieprz , ziele angielskie i liście laurowe , gotować 15 minut. Do środka sprawionej ryby włożyć pęczek koperku. Rybę ułożyć w garnku , posolić , gotować bardzo wolno 10 minut , nie dopuszczając do wrzenia. Odstawić sandacza do wystudzenia. Zimną rybę ostrożnie wyjąć , zdjąć z niej skórę , ułożyć na półmisku. Odmierzyć szklankę wywaru dodać wino , zagotować , doprawić solą i pieprzem. Rozpuścić w wywarze żelatynę. Posmarować rybę grubo tężejącą galaretą. Ogórki pokroić w cieniutkie plasterki , ułożyć na rybie rzędami , jak dachówki. Polać ogórki resztą galarety.