Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2306
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3349
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1407
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2145
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2306
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3349
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1407
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2145
Składniki
W garnku zagotować wodę , dodać pieprz , ziele angielskie i liście laurowe , gotować 15 minut. Do środka sprawionej ryby włożyć pęczek koperku. Rybę ułożyć w garnku , posolić , gotować bardzo wolno 10 minut , nie dopuszczając do wrzenia. Odstawić sandacza do wystudzenia. Zimną rybę ostrożnie wyjąć , zdjąć z niej skórę , ułożyć na półmisku. Odmierzyć szklankę wywaru dodać wino , zagotować , doprawić solą i pieprzem. Rozpuścić w wywarze żelatynę. Posmarować rybę grubo tężejącą galaretą. Ogórki pokroić w cieniutkie plasterki , ułożyć na rybie rzędami , jak dachówki. Polać ogórki resztą galarety.