Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy kilka prostych i względnie tanich składników, dzięki którym wyczarujesz przepyszne wytrawne babeczki. Gniazda ziemniaczane z mięsem mielonym to danie, które rewelacyjnie sprawdzi się podczas wszystkich rodzinnych imprez i domówek. Przepis pochodzi z 528. odcinka programu "Ewa gotuje".
Zapewne znasz powiedzenie „wyglądać jak milion dolarów”. Przypomnij je sobie,...
Odsłon: 1306
Ciasto „Dusigrosz ” to deser dla tych, którzy chcą zjeść dość pysznego, ale p...
Odsłon: 1123
Ciasto mocno czekoladowe i wilgotne jak brownie albo murzynek za sprawą biszk...
Odsłon: 132
Zapewne znasz powiedzenie „wyglądać jak milion dolarów”. Przypomnij je sobie,...
Odsłon: 1306
Ciasto „Dusigrosz ” to deser dla tych, którzy chcą zjeść dość pysznego, ale p...
Odsłon: 1123
Ciasto mocno czekoladowe i wilgotne jak brownie albo murzynek za sprawą biszk...
Odsłon: 132
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić i przecisnąć przez praskę. Dodać śmietankę i ugnieść. Dorzucić posiekany koperek. Wymieszać i ulepić kulki. Włożyć do foremek na muffinki, w środku każdej zrobić wgłębienie.
Przygotować nadzienie. Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić na maśle. Dodać posiekany czosnek. Dorzucić mięso. Podsmażyć. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Następnie dorzucić drobno posiekany pomidor (bez skórki). Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać i nałożyć do ziemniaków. Posypać serem startym na grubych oczkach.
Zapiec w piekarniku (20 minut, temp. 180 st. C).