Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy kilka prostych i względnie tanich składników, dzięki którym wyczarujesz przepyszne wytrawne babeczki. Gniazda ziemniaczane z mięsem mielonym to danie, które rewelacyjnie sprawdzi się podczas wszystkich rodzinnych imprez i domówek. Przepis pochodzi z 528. odcinka programu "Ewa gotuje".
Śmietankowiec to lekkie, kolorowe ciasto, które idealnie sprawdzi się na letn...
Odsłon: 11499
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 294
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 545
Tradycyjne rolady wieprzowe to przepis wywodzący się z Niemiec. Mięso nadziew...
Odsłon: 10477
Śmietankowiec to lekkie, kolorowe ciasto, które idealnie sprawdzi się na letn...
Odsłon: 11499
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 294
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 545
Tradycyjne rolady wieprzowe to przepis wywodzący się z Niemiec. Mięso nadziew...
Odsłon: 10477
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić i przecisnąć przez praskę. Dodać śmietankę i ugnieść. Dorzucić posiekany koperek. Wymieszać i ulepić kulki. Włożyć do foremek na muffinki, w środku każdej zrobić wgłębienie.
Przygotować nadzienie. Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić na maśle. Dodać posiekany czosnek. Dorzucić mięso. Podsmażyć. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Następnie dorzucić drobno posiekany pomidor (bez skórki). Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać i nałożyć do ziemniaków. Posypać serem startym na grubych oczkach.
Zapiec w piekarniku (20 minut, temp. 180 st. C).