Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa alternatywa dla dań z pulpetami
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326892
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12157
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17104
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326892
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12157
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17104
Składniki
Mięso doprawić solą, przyprawą do mięsa wieprzowego. Pieczarki obrać, pokroić. Na patelni rozgrzać trochę oleju , wrzucić pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut. Wystudzić, drobno pokroić. Paprykę umyć pokroić w drobną kostkę. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach. Ryż ugotować.
Do mięsa dodać pieczarki, paprykę, 1/3 utartego sera, wbić jajko , dokładnie wymieszać. Uformować pulpety , obtoczyć w tartej bułce.
Na patelni rozgrzać trochę oleju i obsmażyć pulpety. Ryż wymieszać z 3/4 pesto. Łyżką do robienia gałek robić gałki układać w naczyniu żaroodpornym po środku robić wgłębienie i układać w nim pulpeta. Każdego lekko posmarować pesto.
Posypać utartym serem.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 25 minut lub dobrego zrumienienia sera.