Prosty posiłek, którego przygotowanie nie wymaga kulinarnych umiejętności! Tylko cztery składniki i przyprawy! Po prostu wstaw blachę do piekarnika i ciesz się pysznym obiadem!
Gnocchi pieczone z kiełbasą
Składniki
- 400g kiełbasy wieprzowej
- opakowanie gotowych gnocchi
- duża cebula
- 3 kolorowe papryki
- oliwa
- sól
- pieprz
- papryka słodka w proszku
- zioła prowansalskie
Składniki
- 400g kiełbasy wieprzowej
- opakowanie gotowych gnocchi
- duża cebula
- 3 kolorowe papryki
- oliwa
- sól
- pieprz
- papryka słodka w proszku
- zioła prowansalskie
Etapy przygotowania
Z papryk wycinamy gniazda nasienne, następnie kroimy je w paski. Cebulę kroimy w półplasterki.
Do miski z pokrojonymi warzywami dodajemy gnocchi. Całość polewamy oliwą i doprawiamy łyżeczką soli, łyżeczką pieprzu, łyżeczką ziół prowansalskich i łyżeczką słodkiej papryki w proszku. Mieszamy.
Kiełbasę kroimy w grube plasterki.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy warzywa z gnocchi. Na wierzchu układamy plasterki kiełbasy.
Potrawę pieczemy przez 25 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)
Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 415
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Buliony
- Warzywa
- Ziemniaki
- Kurczak
- Przyprawy
- Bazylia
- Cynamon
- Czosnek
- Oregano
- Zapiekanki
Odsłon: 7639
Ostatnio komentowane przepisy
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 415
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Buliony
- Warzywa
- Ziemniaki
- Kurczak
- Przyprawy
- Bazylia
- Cynamon
- Czosnek
- Oregano
- Zapiekanki
Odsłon: 7639
Składniki
- 400g kiełbasy wieprzowej
- opakowanie gotowych gnocchi
- duża cebula
- 3 kolorowe papryki
- oliwa
- sól
- pieprz
- papryka słodka w proszku
- zioła prowansalskie
Z papryk wycinamy gniazda nasienne, następnie kroimy je w paski. Cebulę kroimy w półplasterki.
Do miski z pokrojonymi warzywami dodajemy gnocchi. Całość polewamy oliwą i doprawiamy łyżeczką soli, łyżeczką pieprzu, łyżeczką ziół prowansalskich i łyżeczką słodkiej papryki w proszku. Mieszamy.
Kiełbasę kroimy w grube plasterki.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy warzywa z gnocchi. Na wierzchu układamy plasterki kiełbasy.
Potrawę pieczemy przez 25 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego.