Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gnocchi w ostrym sosie"
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27742
Pyszne, wyjątkowo kruche i delikatne rogaliki z powidłami śliwkowymi. Są idea...
Odsłon: 111
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2166
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27742
Pyszne, wyjątkowo kruche i delikatne rogaliki z powidłami śliwkowymi. Są idea...
Odsłon: 111
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2166
Składniki
Obierz cebulę i czosnek, papryczkę chilli oczyść z nasion. Pokrój warzywa i podduś na oleju. Zmiksuj razem pomidory, żurawiny i rozmrożone porzeczki. Dodaj do warzyw, duś wszystko razem 3-5 minut, przypraw solą.
Posiekaj grubo orzechy. Na patelni rozgrzej oliwę, smaż kluski kilka minut, aż nabiorą złotego koloru. Pod koniec dodaj orzechy i rozmaryn. Na talerzu polej sosem i posyp parmezanem.
Jak to zrobić?
Gnocchi będą lżejsze, jeśli zamiast smażyć, wrzucisz je do osolonego wrzątku. Gdy kluski wypłyną na powierzchnię, gotuj 1-2 minuty. Potem od razu odcedź, aby się nie porozpadały.Źródło: Olivia