Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gnocchi w ostrym sosie"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3442
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 496
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 296
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6914
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 316
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3442
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 496
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 296
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6914
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 316
Składniki
Obierz cebulę i czosnek, papryczkę chilli oczyść z nasion. Pokrój warzywa i podduś na oleju. Zmiksuj razem pomidory, żurawiny i rozmrożone porzeczki. Dodaj do warzyw, duś wszystko razem 3-5 minut, przypraw solą.
Posiekaj grubo orzechy. Na patelni rozgrzej oliwę, smaż kluski kilka minut, aż nabiorą złotego koloru. Pod koniec dodaj orzechy i rozmaryn. Na talerzu polej sosem i posyp parmezanem.
Jak to zrobić?
Gnocchi będą lżejsze, jeśli zamiast smażyć, wrzucisz je do osolonego wrzątku. Gdy kluski wypłyną na powierzchnię, gotuj 1-2 minuty. Potem od razu odcedź, aby się nie porozpadały.Źródło: Olivia