Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie danie rodem z włoskiej restauracji. :) Smakuje genialnie i do tego pięknie się prezentuje.
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 42
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 562
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1375
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 305
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 42
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 562
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1375
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 305
Składniki
Najpierw gorgonzolę kruszymy/kroimy na małe kawałki. Na patelni rozgrzewamy masło i dodajemy ser i śmietankę. Następnie podgrzewamy całość na średnim ogniu. Mieszamy i czekamy aż gorgonzola całkowicie się rozpuści. Później dodajemy starty parmezan i doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Sos gotujemy do momentu aż stanie się gęsty.
Na koniec do gotowego sosu dorzucamy ugotowane według przepisu i odsączone kluseczki gnocchi, dokładnie mieszamy.
Podajemy posypane drobno posiekaną natką pietruszki, parmezanem i świeżo mielonym pieprzem. Smacznego ;)