Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie danie rodem z włoskiej restauracji. :) Smakuje genialnie i do tego pięknie się prezentuje.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 52
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2620
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 782
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1557
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14116
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 52
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2620
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 782
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1557
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14116
Składniki
Najpierw gorgonzolę kruszymy/kroimy na małe kawałki. Na patelni rozgrzewamy masło i dodajemy ser i śmietankę. Następnie podgrzewamy całość na średnim ogniu. Mieszamy i czekamy aż gorgonzola całkowicie się rozpuści. Później dodajemy starty parmezan i doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Sos gotujemy do momentu aż stanie się gęsty.
Na koniec do gotowego sosu dorzucamy ugotowane według przepisu i odsączone kluseczki gnocchi, dokładnie mieszamy.
Podajemy posypane drobno posiekaną natką pietruszki, parmezanem i świeżo mielonym pieprzem. Smacznego ;)