Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie danie rodem z włoskiej restauracji. :) Smakuje genialnie i do tego pięknie się prezentuje.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4725
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34359
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2048
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113735
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4725
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34359
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2048
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113735
Składniki
Najpierw gorgonzolę kruszymy/kroimy na małe kawałki. Na patelni rozgrzewamy masło i dodajemy ser i śmietankę. Następnie podgrzewamy całość na średnim ogniu. Mieszamy i czekamy aż gorgonzola całkowicie się rozpuści. Później dodajemy starty parmezan i doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Sos gotujemy do momentu aż stanie się gęsty.
Na koniec do gotowego sosu dorzucamy ugotowane według przepisu i odsączone kluseczki gnocchi, dokładnie mieszamy.
Podajemy posypane drobno posiekaną natką pietruszki, parmezanem i świeżo mielonym pieprzem. Smacznego ;)