Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gnocchi z pieczarkami"
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 114
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 131
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 308
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 114
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 131
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 308
Składniki
W garnku zagotuj posoloną wodę, wrzuć stopniowo gnocchi, ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Kluseczki odcedź na sitku. Pieczarki oczyść, pokrój na połówki. Pomidory suszone potnij na kawałeczki.
Wysmaż boczek i zdejmij z patelni (zostaw tłuszcz). Podsmaż pieczarki. Do grzybów dodaj gnocchi oraz suszone pomidory. Dodaj ponownie kosteczki boczku. Zalej całość śmietaną i zagotuj. Dopraw solą i pieprzem. Danie wyłóż na talerze i udekoruj listkami bazylii. Czas przygotowania: 30 minut 420 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień